Nature Farm

Om Nature Farm

Nature Farm - Den fria hästens butik!

Hästsportutrustning som främjar hästens naturliga rörelser, harmoni, prestationsförmåga och som höjer kommunikation, kvalitet och säkerhet mellan häst och ryttare.

Jag som driver företaget heter Marianne Bornemark och jag har liksom många ryttare genom åren träffat på problemhästar som "krånglar” på olika sätt. Ofta var hästarna sura och griniga när man skulle sadla och rida. Många hästar hade ömma ryggar och muskler, hårda munnar, stela leder, eller hovbesvär. Listan kan göras lång. Det var med detta i minnet som jag började intressera mig för nya alternativa metoder och hästvänlig utrustning.

Det är min övertygelse att alla hästar på alla nivåer kan både fungera mer harmoniskt och prestera betydligt bättre om vi ger dom en utrustning som tillåter hästen att röra sig fritt utan att det gör ont, levnadsbetingelser som är naturliga och en ryttare som förstår!

Vår filosofi är:
  • Utgå alltid från hästens naturliga egenskaper och hur den fungerar i naturligt tillstånd
  • En bra utrustning får aldrig framkalla skador, smärta, obehag eller rädsla hos hästen
  • Öka förståelsen om hästens fysiska egenskaper och naturliga beteende
  • Främja en naturlig hästhållning och barfota hovvård

Nature Farm är ett företag med höga ambitioner som designar och utvecklar ett flertal hästvänliga produkter. Vi utvecklar våra produkter tillsammans med ett sadelmakeri med skickliga hantverkare för att du som kund ska kunna få nya alternativa produkter till bra priser och hög kvalitet.